4 מתכוני קיץ מתוקים שיעשו לכם את החופשה

מאת: צוות התוכן של צימרטופ23-07-2017
4 מתכוני קיץ מתוקים שיעשו לכם את החופשה


חופשה משפחתית או קבוצתית היא לדעתנו סיבה מספיק טובה לכבוש את הסופרמרקט ביום שלפני היציאה. אבל לאחרונה, הבחנו בבעיה מסוימת שהיינו חייבים לספר לכם עליה: בטח שמתם לב, שעיקר ההתארגנות על המזון לטיול נוטה לטובת הבשר, הממרחים, הפירות והחטיפים, כשאת המתוקים משום מה אף אחד לא זוכר שצריך (חייב!) להביא. אם במקרה אתם מכורים כמונו, אתם יכולים בקלות לדמיין את ההרגשה הזאת, את הצמא הזה של הלשון למתיקות שקופץ לבקר פתאום, בקפה, אחרי ארוחת הערב ובמיוחד אחרי שנת הצהריים בבריכה.  ובשלב זה רבותינו, אם נתקעתם ללא שוקולד חירום, מניסיון – אתם בבעיה.


אמנם רוב הצימרים לזוגות דואגים לפנק את האורחים בנשנושים מתוקים וטעימים, אך לא חייבים להסתפק רק בהם. בין הנפנוף על המנגל לחיתוך הסלט, או אפילו בכלל לפני היציאה מהבית, אפשר להכין בקלות והמון בהנאה משהו מתוק, קליל וטעים שכולכם תיהנו ממנו יחד, אחרי המנגל או בערב על יד הבריכה. אספנו עבורכם כמה רעיונות יצירתיים ופשוטים ביותר לחופשה מתוקה. המצרכים: כמה פריטים מהבית או מהסופר, כלים ממטבחון הצימר וחשק עז למשהו מתוק.


 

1. כדורי שוקולד ב-3 טעמים: קוקוס, אגוזים וטראפלס להכנה בבית לפני או במהלך האירוח


ההמצאה הטובה ביותר מאז גילוי פולי הקקאו. לצורך ההכנה הצטיידו ב-500 גר' בסקוויטים פתי בר מרוסקים (2 חבילות), כוס סוכר, 1/2 – 3/4 כוס מים, 100 גר' חמאה, חצי כוס אבקת קקאו, 2 כפות תמצית וניל, כפית רום, שמנת מתוקה, קוקוס, חצי חבילת שוקולד מריר ושברי אגוזים.


ממיסים בסיר על אש קטנה סוכר, מים וקקאו עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים (אם אין כיריים, ניתן לבקש פלטה חשמלית).


מסירים מהאש ומוסיפים חמאה.


בוחשים עד לתערובת אחידה ומוסיפים את הביסקוויטים (יש להוסיף מים אם התערובת יבשה מידי).


יוצרים מרוב התערובת (לא כולה!) את הכדורים ומגלגלים את חלקם בקוקוס, חלקם בשברי אגוזים.


למה שנשאר מוסיפים את הרום (אפשר לשלב גם כפית ליקר אמרטו) ומערבבים.


בנפרד מרסקים שוקולד מריר.


מגלגלים את התערובת לכדורים ומגלגלים בפירורי השוקולד המריר ליצירת טראפלס טעימים במיוחד.


 

2. עוגיות סנדביץ' עם ריבה – מכינים בבית ולוקחים בקופסא לחופשה


הנשנוש הכי מוצלח ליד הקפה של הבוקר. להכנה, פנו לעצמכם שעה בבוקר או בערב שלפני הטיול והצטיידו ב- 450 גר' קמח (4 כוסות מינוס 2 כפות), 160 גר' אבקת סוכר (כוס ורבע), 200 גר' חמאה חתוכה לקוביות, ביצה, 1 חלמון, קליפת לימון מגורת (לימון אחד), 2 שקיות סוכר וניל, ממש קמצוץ מלח, כוס ריבת תות ואבקת סוכר.


לשים את כל המרכיבים יחד (למעט הריבה ואבקת הסוכר) עד לקבלת בצק אחיד.


עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר.


לאחר מכן פותחים ומרדדי את הבצק כשהוא בין שני ניירות אפייה מקומחים, עד לעובי 4 מ"מ.


יוצרים מחתיכות הבצק את הצורה והגודל הרצויים (ניתן להשתמש בשבלונות) ויוצרים עיגול קטן באמצע רק בחצי מהעוגיות (יהיו העליונות בתנור)


מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה ואופים 11 דקות על 180 מעלות. מוציאים ומצננים.


מורחים את העוגיות בלי החור בריבה. את אלה עם החור מאבקים באבקת הסוכר.


מדביקים עוגיית ריבה לעוגיית אבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה.


 

3. גליליות ממולאות בקרם שוקולד - הכי כיף להכין ביחד עם הילדים ובני הזוג בצימר


המצרכים: גליליות וופל למילוי (יש בכל סופר), מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית, 2 כפות קקאו שטוחות, 2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד, כף גדושה אבקת סוכר ושקית סנדביצ'ים.


מקציפים בקערה את כל החומרים (אפשר גם בלי מקצפת, תוך טריפה מהירה לאותו כיוון עד לקבלת המרקם).


ממלאים בשקית הסנדביצ'ים את הקצפת ומחוררים אותה בקצה כדי ליצור שקית זילוף.


ממלאים בעזרת שקית הזילוף את הגליליות


עוטפים את כולן יחד בניילון נצמד ושמים בקירור (או הקפאה לזמן קצר)


 

4. פינוקים קטנים וטעימים שתמיד כיף ליהנות מהם במרפסת מול הנוף, ליד הבריכה או מול סרט טוב בתוך הצימר:

קוביות גבינה בולגרית…

בקבוק קצפת…

תותים!

 


צוות התוכן של צימרטופ

חברת פרסומדיה נטגרופ הבעלים של האתר "צימרטופ" ושל פורטלי תיירות נוספים. החברה קיימת משנה 2006 - למעלה מ-18 שנים של ניסיון בתחום הצימרים והאירוח הכפרי. צוות התוכן של האתר מונה כותבי תוכן ועורכים בעלי ניסיון עשיר וותק בתחום ענף האירוח הישראלי. כותבי התוכן מגוונים בידע שלהם ובכך מעשירים את הטקסטים הנכתבים באתר ומתאימים את הכתיבה שלהם לזמנים העדכניים במרוצת השנים.
לכל המאמרים